Geen mijnwerkerscapitulatie: Bitcoin-mijnwerkers Werken met meer dan 55% winst

Op 12 maart heeft bitcoin een van zijn grootste crashes ooit meegemaakt, maar nu, ruim drie maanden later, is de markt omgedraaid.

Voor de crash, op 14 februari, bereikte Bitcoin’s marktkapitalisatie $188,76 miljard, het hoogste punt in 2020. Na de crash herstelde de marketcap zich tot $187,58 miljard op 1 juni.

Interessant genoeg presteerde de Bitcoin beter dan de traditionele klassen in zowel absolute als voor risico’s gecorrigeerde cijfers tijdens de COVID-19 shutdown in de VS. Terwijl bijna alle activaklassen aanvankelijk begin maart in een vlucht naar contant geld daalden, overtrof de bitcoin anderen in de rally in april en mei.

Maar nu, nu we dichter bij het einde van juni komen, is de prijs weer terug op een laag niveau en het handelsvolume staat op een laag niveau.

Het volume op de blokketen van de bitcoin is net zo stabiel als de prijs met het gemiddelde bedrag dat de afgelopen week door de blokketen is gestuurd, namelijk ongeveer $1,3 miljard.

Een positieve trend was echter te zien in de actieve adressen. Het huidige niveau van actieve bitcoin-adressen is slechts twee keer eerder gezien in de geschiedenis van de digitale activa. Eenmaal in december 2017, toen de BTC-prijs de $20.000 benaderde, en vervolgens in juli 2019 toen de prijs steeg van $5.000 naar bijna $14.000.

Geen ‚mijndoodsspiraal‘

Deze week was de meest opvallende ontwikkeling een positieve moeilijkheidsaanpassing. Na 12 dagen met een gemiddelde bloktijd van 8 minuten en 42 seconden steeg de moeilijkheidsgraad van de Bitcoin Loophole met 14,9%. Dit was de tiende grootste moeilijkheidsaanpassing die het netwerk heeft meegemaakt sinds 15 januari en de grootste positieve sinds januari 2018.

Dit was ook de eerste moeilijkheidstoename sinds de halvering van de bitcoin in mei.

„De moeilijkheidsgraad van het bitcoin-network voor de mijnbouw en de hasj zijn weer opgelopen tot bijna alle hoogtepunten, zonder dat er een ‚mijndoodspiraal‘ is ontstaan“, aldus TradeBlock.

Ondanks deze grootste schommeling in de moeilijkheid van de bitcoinemijnbouw in 29 maanden, is het niet waarschijnlijk dat het hasjtarief of de prijs worden beïnvloed, zonder risico van mijnwerkerscapitulatie.

De Bitcoin-prijs is eigenlijk ver boven de Winstgevendheidsbasislijn voor Nieuw-Gene machines, zei F2Pool, één van de grootste bitcoin-mijnbouwpools. En hoe langer de machines winstgevend zullen ontginnen, hoe meer de operatie zal verdienen boven hun initiële ROI.

Vanaf de gegevens van F2Pool, kunnen de mijnwerkers bitcoin rendabel ontginnen bij onder $6.000 die voor een deel toe te schrijven is aan het regenseizoen in China dat de kosten van elektriciteit en ook wegens de recentste energie-efficià „nte mijnbouwmachines heeft gedrukt.

„Noch Zwarte Donderdag, noch de Halvering dreigde deze machines onder water te zetten,“ zei F2Pool.

Ondertussen, bitcoin generatie versus besteden gleed uit aangezien begin Juni nu wordt genormaliseerd, betekenend mijnwerkers blijven meer muntstukken verkopen dan zij produceren.